fbpx

  • AOWD je napredni nivo obuke za SCUBA ronjenje.
  • Šta ćete naučiti tokom AOWD kursa i ronilačka oprema koju ćete koristiti .
  • Koliko traje obuka, šta sve ulazi u cijenu i koliko košta AOWD kurs ronjenja?

 

Kome je namjenjen AOWD kurs ronjenja?

AOWD je napredni nivo obuke za SCUBA ronjenje koji Vam omogućava da unaprijedite ronilačko znanje, steknete dragocjeno iskustvo i potrebnu sigurnosti. Pristup AOWD kursu ronjenja imaju OWD sertifikovani ronioci stariji od 12 godina.  Po završenom  AOWD-u  obučeni ste za SCUBA ronjenje do 30m dubine.

 
Šta ćete naučiti tokom AOWD kursa?

AOWD  sadrži pet ronilačkih specijalnosti od kojih su obavezne " podvodna navigacija" i "duboki zaron"  .  Ostale tri birate  uz konsultaciju sa Vašim PADI Instruktorom ronjenja. U ponudi su: "podvodna fotografija", "ronjenje na olupinama", "noćni zaron",  "kontrola plovnosti",  "ronjenje u kavernama",  "suho ronilačko odjelo" itd itd. Svaka specijalnost je tema za sebe i svaka podrazumjeva upotrebu posebne opreme.

 

Ronilačka oprema koju ćete koristiti .

Pored standardnog kompleta za  SCUBA ronjenje budući AOWD  ronioci će koristiti  podvodni kompas, nož , signalnu bovu , ronilačku lampu i opremu karakterističnu za određene specijalnosti. Primjer- ako ste se odlučili za  "podvodnu fotografiju" pod pojmom posebne opreme  podrazumjevamo  podvodnu kameru ili fotoaparat, razne filtere kao i specijalnu rasvjetu. Ako ste pak izabrali  specijalnost " suvo ronilačko odijelo " onda se pod posebnom opremom podrazumjeva upravo suvo ronilačko odijelo.

 

Koliko traje obuka ?


Pet ronilačkih specijalnosti  podrazumjeva  5  poglavlja teorije i isto toliko zarona u otvorenim vodama. Sve specijalnosti su sadržane u AOWD knjizi  i DVD  prezentaciji. Sa teorijom možete da startujete odmah i samostalno, uloga Instruktora u teoretskom dijelu obuke je kontrolna i po potrebi. Pet pripadajućih  zarona se mogu odraditi u tri dana i tempom koji vama odgovara. Najkraći rok za završetak AOWD kursa su tri dana?

Šta poslije AOWD-a?


Kao  PADI AOWD sertifikovan ronilac u mogućnosti ste da istražujete nove i dublje lokalitete. Po završenom kursu preporuka je da nastavite sa ronjenjem i stičete ronilačko iskustvo. Usavršavajte odabrane specijalnosti i  vještine korištenja specijalizovane opreme. Kvaltetna oprema  plus znanje i vještine koje ste stekli otvaraju Vam vrata ronilačke industrije. Više niste klijent nego profesionalac koji nudi usluge i zarađuje novac.
Tražite posao? Sviđa li Vam se ideja da radite kao podvodni fotograf na Maldivima? Pročitajte priču o našem internship Dive Master-u  Andreju Povrozniku.
Ukoliko želite da nastavite sa  obukom za SCUBA ronjenje vaša sledeća stepenica je PADI Rescue Diver kurs ronjenja . Preporuka je da obuku  nastavite u nekom od PADI ronilačkih centara  iz razloga što su  PADI standardi stvarna garancija bezbjednosti i kvaliteta u ronjenju.

 

Šta sve ulazi u cijenu i koliko košta AOWD kurs ronjenja?

  • Besplatan auto transport od Vašeg mjesta boravka do ronilačkog centra i nazad (važi za područje Budve i Petrovca)
  • Korištenje AOWD knjige i  DVD materijala.
  • Korištenje kompleta za SCUBA  ronjenje.
  • Specijalizovana ronilačka oprema.
  • PADI AOWD sertifikat za ronjenje.                          

Cijena  AOWD-a  je 300 eura.

 

"Pro Diving Montenegro" je jedini crnogorski međunarodno priznat ronilački klub . Ronjenje u Crnoj Gori sa nama je Safe and Fun.