fbpx

 • OWD je početni nivo obuke za SCUBA ronjenje, namijenjen svima starijim od 10 godina.
 • Naučite teoriju SCUBA ronjenja , ronilačke vještine i sve to primijenite tokom 4 zarona u moru.
 • Koliko traje obuka, šta sve ulazi u cijenu i koliko košta OWD kurs ronjenja?

OWD je početni nivo obuke za SCUBA ronjenje namijenjen  svima starijim od 10 godina. Prethodno ronilačko iskustvo  nije uslov za pristup kursu. Po završenom OWD-u   Vi ste obučen, siguran i doživotno sertifikovan ronilac do 18 m dubine. PADI  OWD  licenca za ronjenje  je cijenjena i svjetski priznata potvrda vaše obučenosti.


Naučite teoriju SCUBA ronjenja , ronilačke vještine i sve to primijenite tokom 4 zarona u moru.

OWD  čine tri segmenta :

 • Teoretska obuka  koja Vas uči  šta je  SCUBA ronjenje, kako se koristi ronilačka oprema i koja joj je namjena. Teoriju učite čitajući knjigu, gledajući DVD i slušajući kratka predavanja PADI instruktora.
 • Vježbe ronilačkih vještina u bazenu -  Budući ronioci kroz bazenski dio obuke uče pravilno korištenje ronilačke opreme, disanje ispod površine, ronilačke signale, podvodno kretanje, izjednačavanje pritiska,  kao  i mnoge druge vještine.
 • Ronjenje u otvorenim vodama je u stvari praksa usvojenog znanja i prilika da istražite podvodni svijet Crne Gore. Sve ono što ste naučili kroz teoriju i vježbe u bazenu primjenjujete tokom 4 zarona u moru.

OWD obuka za SCUBA ronjenje se  sastoji od 5 poglavlja teorije, 5 sesija vježbi u bazenu i 4 zarona u otvorenim vodama.


Ronilačka oprema koju ćete koristiti .

Tokom OWD kursa  budući ronioci će načiti da koriste :

 • ABC ronilačku  opremu (maska+disalica + peraja).
 • Mokro ronilačko odijelo debljine od 5 do 7mm.
 • Tegove i pojas za ronjenje.
 • Ronilački kompas.
 • Komplet za  SCUBA ronjenje (ronilački  regulator+džeket + boca za ronjenje).

Ronilačka oprema "Pro Diving Montenegro"   centra  je redovno servisirana i bezbjedna  za upotrebu. 


Koliko traje obuka?

Tempo OWD obuke je  prilagođen Vašim mogućnostima i potrebama. Teoretski dio sadrži 5 poglavlja i učite ih čitajući knjigu i gledajući DVD. Sa teorijom možete da startujete odmah i samostalno. Uloga Instruktora u teoretskom dijelu je kontrolna i po potrebi.
 Vježbe ronilačkih vještina u bazenu se praktikuju kroz 5 sesija. Svaku od predviđenih vježbi ronioci izvode pod direktnim  nadzorom Instruktora ronjenja. Preporuka je da  bazenski dio i 4 zarona u otvorenim vodama  radite u  kombinaciji jedno za drugim. Brza primjena  stečenog znanja je ključ uspjeha za svakog polaznika. Najkraći rok za završetak  OWD kursa su 2 dana.


Šta poslije završenog OWD kursa? Gdje  i sa kim možete na ronjenje ? Interesuje Vas napredni nivo obuke ?

Kao PADI OWD sertifikovan ronilac možete da ronite bilo gdje na svijetu do 18 m dubine.
PADI  licenca za ronjenje je cijenjena i svjetski priznata potvrda vaše obučenosti . Preporuka je da po završenom kursu nastavite sa ronjenjem kako biste stekli dragocjeno iskustvo.

Kroz članstvo u "Pro Diving Montenegro"   centru možete ostvariti ekstra benefite i krenuti u obilazak crnogorskog podmorja. Crna Gora je već odavno  prepoznata kao interesantna ronilačka destinacija.U ponudi su: olupine vojnih i transportnih brodova, podvodni grebeni sa vertikalnim i horizontalnim procjepima, kaverne, vertikalni tuneli, podvodne pećine sa izvorima slatke vode .

Pro Diving Montenegro ronilački klub organizuje ronjenje na svim lokalitetima u Crnoj Gori. Iz naše ponude izdvajamo TOP 8 ronilačkih lokacija: podvodne brodske olupine "Tihany" i "Patrolac", špilja "Slatka pećina", kaverna "Krekavica", podvodni grebeni "Galiola" i "Donkova seka", kompleks podvodnih tunela "Posejdonov grad" i vertikalni tunel "Sirena whole".

OWD je početni nivo poslije kojeg slijedi niz naprednih programa obuke. Gledajte na njih kao na stepenište na kojem nema preskakanja.  Vaša sljedeća stepenica  je napredni  kurs ronjenja pod nazivom "Advanced Open Water Diver "- AOWD.  Preporuka je da obuku za SCUBA ronjenje nastavite u nekom od PADI ronilačkih centara  iz razloga što su  PADI standardi stvarna garancija bezbjednosti i kvaliteta u ronjenju.


Šta sve ulazi u cijenu i koliko košta OWD kurs ronjenja?

 • Korištenje OWD knjige i DVD materijala.
 • 5 sesije vjezbi u bazeni.
 • 4 zarona u moru.
 • Korištenje kompleta za SCUBA ronjenje.
 • PADI OWD licenca za ronjenje.

Cijena OWD-a  je 350 eura.


"Pro Diving Montenegro" je jedini  PADI 5⭐️ IDC Centar na teritoriji Crne Gore. Ronjenje sa nama je Safe and Fun.